Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 14:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/en-dod-sedan-bat-kapsejsat-i-stormen/

Sverige

En död sedan båt kapsejsat i stormen

Två män försvann när deras båt gick runt i sjön Fegen på söndagen. Efter en sökinsats hittades en av dem vid strandkanten och fördes till sjukhus, men mannen har nu avlidit, uppger polisen för DN.

Den andra mannen saknas fortfarande.

TT Text

Vid 19.30-tiden fick polisen larm om att en båt med två personer hade kantrat i sjön Fegen.

Polis och räddningstjänst letade efter männen under flera timmar men den hårda vinden gjorde deras arbete svårt, men vid 22.30-tiden hittades en av männen vid liv vid strandkanten.

Polisen uppger dock för DN att mannen nu har avlidit.

Männens båt har påträffats, liggande med kölen upp i vattnet. Sökandet efter den döde mannens kamrat fortsätter.

– Man skulle söka i dag så länge det fanns dagsljus. Sökandet är tänkt att återupptas igen i morgon (tisdag), säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Polisen utreder olyckan. En förundersökning om grov vårdslöshet i sjötrafik har inletts och den båt som hittats har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

Fegen ligger några mil från Gislaved på gränsen mellan Halland, Västergötland och Småland och sjön skär genom kommunerna Falkenberg, Svenljunga och Gislaved.

Läs mer: Tusentals vaknade utan el efter stormen Ciaras framfart

Läs mer om vad som händer i Västsverige.