Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 11:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/en-man-gripen-efter-knivdad-pa-vuxenskola-i-orebro/

Sverige

Man misshandlad med mugg på Örebroskola

En elev i 25-årsåldern blev angripen med en porslinsmugg och fick skärskador på en skola i Örebro. En annan man har gripits misstänkt för grov misshandel.

TT Text

Brottet begicks på Risbergska skolan vid tiotiden på fredagsförmiddagen. En man hade attackerat en annan vid komvuxskolans elevcafé och gett denne skärskador så att denne fick föras till sjukhus.

I ett första skede misstänkte polisen att det var en knivskärning, men det visade sig senare ha varit en porslinsmugg som mannen slagit i nacken på den andre.

Den misstänkte angriparen är född 1990 och greps i eller i närheten av skolan.

Vid 16-tiden meddelade polisen att den misshandlade mannen var färdigbehandlad på sjukhuset.

Efter händelsen sökte polisen igenom skollokalerna och bedömde att det inte förelåg någon fara, varpå verksamheten återupptogs. Skolans verksamhetschef säger till TT att det inträffade är att betrakta som en enskild händelse.

Ämnen i den här artikeln:

Örebro
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt