Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-27 15:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/enkat-var-bara-ett-kvarter-ifran-ahlens-nar-det-small/

SVERIGE

Enkät: ”Var bara ett kvarter ifrån Åhléns när det small”

Bild 1 av 4 Bosse Olsson, 62, Farsta – Jag tänker alltid på det som hände när jag går här och jag märker att jag blivit mycket mer uppmärksam på det som händer runt om kring mig. Det är som om jag håller konstant utkik. Men jag är inte orolig. Ett terrordåd är helt omöjligt att förutse, det kan hända var och när som helst. Kanske är det också bra att människors medvetenhet ökar.
Foto: Ulrika By
Bild 2 av 4 Johan Ahlström, 35, Klintehamn – Det är första gången jag är här på Drottninggatan sedan det hände och jag fick faktiskt en annan slags känsla i kroppen. Det är klart att man tänker på det, hur hemskt det var och på dem som drabbades. Nu är det förstås svårt att förstå att det faktiskt hände. Jag tror också att jag omedvetet blivit mer uppmärksam på mig omgivning, man vill ha koll på vad som händer.
Foto: Ulrika By
Bild 3 av 4 Ingela Carlsson, 59 och Erika Carlsson, 29, Nynäshamn – Det var väldigt otäckt när det hände, det glömmer man inte. Vi minns hur vi direkt försökte lokalisera var alla i vår familj var någonstans, för att försäkra oss om att ingen varit i närheten. – Men i dag känner vi oss inte oroliga eller begränsade av det. Självklart tänker man på det när man går på här Drottninggatan, men det är utan rädsla.
Foto: Ulrika By
Bild 4 av 4 Julia Bergqvist, 29, Nacka – Jag befann mig bara ett kvarter ifrån Åhléns när det small. Jag hamnade i chock och fick posttraumatiskt stressyndrom. Jag är fortfarande livrädd, skulle aldrig gå till Drottninggatan utan sällskap. Jag tittar hela tiden runtomkring mig efter suspekta individer, jag går längs med väggarna och letar hela tiden efter vägar ut om det skulle hända något. Det är fortfarande väldigt svårt att ta in.
Foto: Ulrika By

Hur har dådet på Drottninggatan påverkat dig?

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in