Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 13:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/erbjods-sparning-av-hundratusentals-mobiler/

SVERIGE

Erbjudandet: Spåra en halv miljon mobiler i realtid

Videon är 2 min 2 sek lång. DN avslöjar: Hundratusentals vanliga svenskar gps-spåras dygnet runt genom sina mobiler – av appar som sedan säljer informationen. Björn Sjögren är en av de som övervakats utan att veta om det.

DN:s reportrar erbjöds att spåra hundratusentals svenskars rörelsemönster via mobilerna. I ett samtal lockar en säljare med att de kan följas med bara några sekunders fördröjning.

Drygt 30.000 kronor i månaden är allt som krävs för att spåra upp till en halv miljon mobiler, lovar en säljare på ett bolag som handlar med gps-data.

DN fortsätter granskningen om bolagen som köper och säljer rörelsemönster via appar i mobilen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.