Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Estelle i vit spetsklänning

Tio över två kommer Victoria ut med prins Daniel och kungaparet vid din sida. De har Estelle med sig. Victoria bär en ljusrosa klänning, Daniel blå kostym, och Estelle en vit spetsklänning.

Kungen håller ett litet tal och säger att det är trevligt att se så många här. Han är på skämtsamt humör och säger att han ska göra en liten kupp och intervjua kronprinsessan.

– Hur känns det i dag, har du fått många klappar? frågar han.

Han låter henne inte svara utan går vidare till Estelle.

– Kanske vill du säga något Estelle?

Men det vill hon inte.

Redan flera timmar innan kronprinsessan Victoria kom ut för att ta emot gratulationer väntade flera hundra människor på henne utanför Solliden.

Många var väl förberedda på att vänta och hade med sig campingstolar och fika. Systrarna Berglund från Frillesås utanför Kungsbacka hade förberett sitt besök här i veckor, berättar deras mamma Åsa Berglund. Flickorna hade klippt och klistrat stora pappershjärtan i rosa som de ville ge Victoria i present.

Treåriga Emma har funderat på vad hon vill säga till Victoria:

– Grattis, det ska jag säga till henne.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.