Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Estelle populärt namn till fyrfota vän

Estelle har seglat upp som ett populärt namn till den nya kattungen eller valpen. Det konstaterar Agria Djurförsäkring.

När kända personer döper sina barn startar de ofta en trend bland nyblivna föräldrar. Det gäller tydligen också för våra fyrfota vänner. Sedan det blev känt att kronprinsessan Victoria och prins Daniel skulle döpa sin förstfödda till Estelle har 37 valpar och 8 kattungar med namnet Estelle registrerats hos Agria Djurförsäkring.

Innan den lilla prinsessan fick sitt namn fanns totalt 38 hundar och 26 katter med namnet Estelle registrerade hos djurförsäkringsbolaget. Det betyder att antalet hundar som lystrar till det kungliga namnet på kort tid har fördubblats och bland katterna har det stigit med cirka 30 procent.

Att döpa katter och hundar till Estelle är populärt i hela landet, så snart har vi nog fyrbenta familjemedlemmar med namnet Estelle ”all over the place”, för att citera en viss nybliven pappa, skriver Agria i ett pressmeddelande.

Populäraste hund- och kattnamnen

Hundnamn

1. Molly

2. Wilma

3. Ludde

4. Bella

5. Ronja

6. Bamse

7. Sigge

8. Alice

9. Rocky

10. Selma

Kattnamn

1. Maja

2. Nisse

3. Smulan

4. Tiger

5. Sigge

6. Simba

7. Findus

8. Selma

9. Lisa

10. Molly

Registrerade hos Agria.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.