Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 23:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ett-15-tal-personer-misstanks-for-brott-efter-upplopp-i-goteborg/

Sverige

Ett 15-tal personer misstänks för brott efter upplopp i Göteborg

Det våldsamma upplopp i centrala Göteborg som följde på en demonstration till stöd för Black lives matter-rörelsen ser ut att få rättsliga efterspel. Ett 15-tal av de maskerade våldsverkarna har identifierats och misstänks för brott, uppger polisområdeschefen Erik Nord för Göteborgs-Posten.

Runt 2.000 demonstranter samlades den 7 juni på Heden i Göteborg för att manifestera sitt stöd för den amerikanska Black lives matter-rörelsen. Eftersom demonstrationen enligt polisens tillstånd inte fick samla fler än 50 personer skingrades den och en kort tid därefter uppstod oroligheter i centrala Göteborg.

Maskerade personer förstörde egendom och drabbade samman med polis. Fem personer greps i samband med oroligheterna, men betydligt fler kan komma att misstänkas för att ha begått brott. Erik Nord, polisområdeschef i Storgöteborg, säger nu till SVT Nyheter Väst att ett 15-tal misstänkta har identifierats.

– Vi vet vilka de är men har inte börjat plocka in dem än, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg till GP.

En särskild grupp har tillsatts inom Göteborgspolisen för att utreda upploppen. Videomaterial från bland annat lokaltrafiken i Göteborg har använts för att identifiera de misstänkta, men Erik Nord säger också till GP att allmänheten har varit behjälplig med video- och bildmaterial.

Läs mer om vad som händer i Göteborg. 

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt