Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 08:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ewa-stenberg-darfor-valde-akesson-turkiet-framfor-riksdagen/

SVENSK POLITIK

Ewa Stenberg: Därför valde Åkesson Turkiet framför riksdagen

Doyuran, Turkiet, på gränsen till Grekland. Asmaa Rashid, 21. hämtar kuddar som har skänkts, inför natten med sin familj.
Doyuran, Turkiet, på gränsen till Grekland. Asmaa Rashid, 21. hämtar kuddar som har skänkts, inför natten med sin familj. Foto: Eva Tedesjö, Eva Tedesjö, Eva Tedesjö

Jimmie Åkesson (SD) valde bort onsdagens möte i riksdagen om en ny svensk migrationspolitik för att dela ut flygblad på gränsen mellan Grekland och Turkiet.

Det är en god symbol för hur SD vunnit sitt inflytande.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.