Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 23:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ewa-stenberg-ingen-asyl-till-visselblasaren-goda-relationer-till-usa-ar-viktigare/

SVERIGE

Ewa Stenberg: Ingen asyl till visselblåsaren – goda relationer till USA är viktigare

Också i Sverige finns misstankar om att Edward Snowden kontrolleras av den ryska säkerhetstjänsten. Här är den amerikanska visselblåsaren i Moskva.
Foto: Lotta Härdelin

Den svenska regeringen kommer inte att medverka till att Edward Snowden får asyl här. Huvudorsaken är att Sverige blir allt mer beroende av en god relation med USA. Och för den amerikanska statsmakten är Snowden en förrädare som går Rysslands ärenden.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.