Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 19:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ewa-stenberg-tuff-strid-med-medelklassen-om-kosystemet-till-skolan-ska-slopas/

SVENSK POLITIK

Ewa Stenberg: Tuff strid med medelklassen om kösystemet till skolan ska slopas

Regeringens särskilda utredare Björn Åstrand och utbildningsminister Anna Ekström (S) presenterade utredningens förslag om en mer likvärdig skola under en pressträff i Rosenbad.
Regeringens särskilda utredare Björn Åstrand och utbildningsminister Anna Ekström (S) presenterade utredningens förslag om en mer likvärdig skola under en pressträff i Rosenbad. Foto: Henrik Montgomery/TT

Lottning och kvoter är kontroversiella inslag i svensk skolpolitik. Men de kan enligt en ny utredning motverka skolsegregation och lyfta de svagaste eleverna. Ändå är det tveksamt om riksdagspartierna vill ta strid med medelklassväljarna i storstäderna och slopa kösystemen till de populäraste friskolorna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in