Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 09:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/experter-stort-misstag-att-slopa-fastighetsskatten/

SVERIGE

Experter: ”Stort misstag att slopa fastighetsskatten”

Anna Breman, chefsekonom på Swedbank:De verktyg som finns mot överhettning sitter centralbankerna på. Räntorna är låga och i USA har centralbanken byggt upp en stor balansräkning som man kan börja sälja av för att strama åt. Dessutom är förutsättningarna att stävja en kris bättre i dag. Regleringen av kreditsektorn är stramare och makrotillsynen i form av amorteringskrav och kapitalkrav på banker har skärpts.
Foto: Swedbank

Skattesystemet måste reformeras om Sverige ska kunna hävda sig i en globaliserad och digitaliserad värld, anser Anna Breman, chefekonom på Swedbank.

Forskaren Åsa Hansson pekar ut en ny fastighetsskatt som en nödvändig byggsten i en sådan reform.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.