Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 09:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/explosion-i-landskrona-dorr-sprangdes/

Sverige

Explosion i Landskrona – dörr sprängdes

En dörr till en tvättstuga sprängdes i natt i Landskrona. Detonationen krossade även flera rutor, men ingen person skadades.

Rätta artikel

– Nationella bombskyddet har varit på plats. Deras undersökning får visa vad det var som detonerade, men initiala uppgifter sade att det skulle vara en banger, säger presstalesperson Katarina Rusin.

Rubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse, men ingen misstänkt är gripen. I nuläget vet inte polisen om det finns någon koppling till tidigare explosioner i Landskrona.

– Vi får se vad utredningen visar. Vi har öppet för alla möjligheter och vi får se om det finns något samband till tidigare händelser, säger Katarina Rusin.

Larmet till polisen kom in klockan 02.37 efter att boende vaknade av explosionen.

– När de tittade ut ser de att det är fönsterrutor som är krossade och billarm som går. Någon berättade att hela huset som de bor i skakade, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt