Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-22 09:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/explosion-i-trapphus-i-malmo-1/

Sverige

Explosion i trapphus i Malmö

00:34. Under natten inträffade en explosion i en trappuppgång i Rosengård i Malmö.

En kraftig detonation ägde rum i ett trapphus i Rosengård i Malmö tidigt på söndagsmorgonen. Ingen person ska ha kommit till skada. Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

Rätta artikel

Bombtekniker var på söndagsmorgonen på plats och säkerställde att platsen är säker. Polisen utrymde inte fastigheten utan de boende fick vara kvar i sina lägenheter. 

– Många hörde av sig om en kraftig smäll. Vi har rubricerat det som allmänfarlig ödeläggelse och man kan benämnda händelsen som en kraftig detonation, säger Kim Hild på Skånepolisens ledningscentral.

Det är i nuläget okänt vad som orsakat explosionen. Platsen undersöks under morgonen av kriminaltekniker för att säkra eventuella bevis. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats, men polisen har ingen misstänkt.

Hittills i år har minst sex explosioner ägt rum i Malmöområdet. Natten mot den 10 januari detonerade två sprängladdningar strax efter varandra, en i industrifastighet och en utanför en livsmedelsbutik. Då misstänkte polisen ett samband.

Ämnen i den här artikeln:

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt