Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 07:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/explosion-vid-restaurang-i-centrala-malmo/

Sverige

Två gripna efter explosion i centrala Malmö

00:39. En explosion inträffade vid en restaurang vid Lilla torg i Malmö under natten. Polis och räddningstjänst larmades klockan 01.49.

En explosion inträffade vid en restaurang vid Lilla torg i Malmö under natten. ”Två personer är gripna, misstänkta för grov allmänfarlig ödeläggelse, men de är inte hörda ännu”, säger Jerker Olsson, inre befäl vid polisen i Malmö till Sydsvenskan.

Rätta artikel

Polis och räddningstjänst larmades klockan 01.49. Polisen spärrade av området och nationella bombskyddet undersökte platsen under natten, uppger TT:s fotograf på plats.

Poliser vid Lilla torg i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Ett flertal fönsterrutor till såväl den aktuella restaurangen som omkringliggande lokaler har gått sönder, men någon brand har inte utbrutit. Inga personskador har rapporterats. Räddningstjänsten hade vid 03.00-tiden inte fått tillgång till platsen.

- Vi tolkar det som att polisen inte har behov av oss, säger Mattias Sköld, inre befäl vid räddningstjänsten Syd, till TT.

Samma lokal utsattes för ett brandattentat i slutet av april.

Ämnen i den här artikeln:

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt