Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Explosion vid villa utanför Lund

En explosion har inträffat vid en villa i Dalby utanför Lund och det nationella bombskyddet har kallats till platsen. Ingen person uppges ha kommit till skada.

Larmet om en explosion som hade inträffat i området Hagalund i Dalby strax utanför Lund kom klockan 23.09. 

– Någonting har exploderat vid en villa i Dalby. Det har rapporterats in skador bland annat på rutor på en villa. Ingen person har kommit till skada, säger Calle Persson, presstalesperson vid Skånepolisen.

Platsen har spärrats av och det är i nuläget oklart om det hela handlar om ett brott.

– Vi har spärrat av och sedan kommer teknisk personal så småningom att undersöka platsen, säger Calle Persson.

Polisen har kallat in personal från det nationella bombskyddet platsen och man har även börjat med spårning med hund. Flera vittnen ska finnas till det inträffade.

– Man har spärrat av platsen och man har börjat spåra med hundpatrull. De började direkt med det. Sedan har man börjat tala med grannarna för att se om de har sett någonting eller om de har några andra upplysningar, säger Calle Persson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.