Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 13:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/extremistkopplade-forskolan-haller-oppet-har-inte-vagat-beratta-for-min-dotter/

SVERIGE

Extremistkopplade förskolan håller öppet: ”Har inte vågat berätta för min dotter”

Dörren till den stängda förskolan står fortfarande öppen. Ännu på fredagen pågick verksamheten på den av förskolenämnden i Göteborg stängda förskolan till synes som vanligt.
Dörren till den stängda förskolan står fortfarande öppen. Ännu på fredagen pågick verksamheten på den av förskolenämnden i Göteborg stängda förskolan till synes som vanligt. Foto: Lars Näslund

GÖTEBORG. Förälder efter förälder kommer med sina småttingar. I hallen fullt av barnvagnar, vinteroverallerna hänger på rad. En liten flicka tittar nyfiket fram.

I extremismkopplade förskolan i Göteborg pågår verksamheten som om inget hänt – trots att kommunen beslutat om verksamhetsförbud.

– Jag har inte vågat berätta sanningen för min dotter. Jag har sagt att det kanske ska stängas ett tag för renovering, säger en mamma.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.