Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 00:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fakta-i-fragan-ar-utrikesfodda-overrepresenterade-i-brottsstatistiken/

SVERIGE

Fakta i frågan: Är utrikesfödda överrepresenterade i brottsstatistiken?

3 min 13 sek. Utrikesfödda är överrepresenterade i kriminalstatistiken, särskilt vad gäller den grova brottsligheten. Det visar en kartläggning som DN har gjort. Det är dock mycket små andelar av såväl utrikes- som inrikesfödda som förekommer i brottsstatistiken.

Utrikesfödda är överrepresenterade i kriminalstatistiken, särskilt vad gäller den grova brottsligheten. Det visar en unik kartläggning som DN har gjort av 131.000 brott och 65.000 personer.
Det är dock mycket små andelar av såväl utrikes- som inrikesfödda som förekommer i brottsstatistiken.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.