Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-16 11:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fallet-sinthu-selvarajah-tredje-forundersokningen-laggs-ned/

Sverige

Fallet Sinthu Selvarajah: Tredje förundersökningen läggs ned

Sinthu Selvarajah, 28, hade hela livet framför sig. Han gjorde karriär som ingenjör, sportade mycket och trivdes med livet mär han drabbades av en psykos och självmant sökte vård. På psyket dog han i samband med ett polisingripande.
Sinthu Selvarajah, 28, hade hela livet framför sig. Han gjorde karriär som ingenjör, sportade mycket och trivdes med livet mär han drabbades av en psykos och självmant sökte vård. På psyket dog han i samband med ett polisingripande. Foto: Privat

28-årige Sinthu Selvarajah dog i samband med ett polisingripande på en psykiatrisk klinik i Västerås i december 2014. Nu läggs förundersökningen om vållande till annans död ned – vilket sker för tredje gången. Civil Rights Defenders, som företräder familjen, är kritiskt till slutsatsen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in