Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 11:44 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/falsk-dn-sida-anvand-for-anti-eu-propaganda/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Falsk DN-sida använd för anti-EU-propaganda

Flera ryska och engelskspråkiga sajter har den senaste veckan refererat till en artikel på en förfalskad DN-webbsida. Syftet med den falska artikeln är av allt att döma att ställa EU i dålig dager.

Den förfalskade sidan ser till sin form ut att höra till DN:s autentiska publiceringsmiljö, men språkliga felaktigheter och märkligheter ger intrycket att texten maskinöversatts, enligt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Artikeln handlar om att förra utrikesministern Carl Bildt vid ett möte i samband med kungens 70-årsdag ska ha föreslagit att en ny organisation bildas, som ska motarbeta euroskeptiker och i förlängningen främja ett associationsavtal mellan EU och Ukraina.

Den falska artikelsidan har dykt upp på flera ryska sajter och minst två engelskspråkiga sajter under perioden 24 till 28 maj.

MSB misstänker att artikeln även kan komma att användas i den brittiska utträdeskampanjen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.