Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 20:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/falsk-officer-skickades-pa-moten-med-rysk-sakerhetstjanst/

SVERIGE

Falsk officer skickades på möten med rysk säkerhetstjänst

I sin tjänst på Kustbevakningen hade den falske officeren flera möten med den ryska säkerhetstjänsten FSB, bland annat i Kaliningrad. I Ryssland är kustbevakningen en del av säkerhetstjänsten.
I sin tjänst på Kustbevakningen hade den falske officeren flera möten med den ryska säkerhetstjänsten FSB, bland annat i Kaliningrad. I Ryssland är kustbevakningen en del av säkerhetstjänsten. Foto: Wikipedia

Den falske officeren utsågs till svensk kontaktperson med den ryska säkerhetstjänsten FSB. I sin tjänst på Kustbevakningen hade han flera möten, i både Kaliningrad och Sverige.

Underrättelseexperter säger att de nya uppgifterna visar vilka risker den falske officeren utsatt sig själv och Sverige för.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.