Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Falska poliser tränger sig in i bostäder i Helsingborg

Other: Johan Nilsson / TT

De senaste veckorna har flera personer i Helsingborg fått hembesök av falska poliser. Därför utfärdar den riktiga polisen nu en varning till helsingborgarna, skriver Helsingborgs Dagblad. 

Enligt flera av anmälarna är det två till fem unga män som knackar på ytterdörren och uppger att de är från polisen. Männen säger att de vill komma in i bostaden, men i de flesta fallen har de boende anat oråd och inte släppt in männen.

Under förra veckan lyckades tre män tränga sig in hos en boende genom att uppge att de arbetade för polisen. Enligt anmälaren var de tre männen aggressiva och stal ett bankkort innan de lämnade bostaden.

Det är framför allt boende i stadsdelarna Adolfsberg och Planteringen som har drabbats av påhälsningarna. Nu utfärdar därför polisen en varning.

– Öppna aldrig dörren för okända, fråga efter legitimation om någon påstår sig vara polis och ring polisen så fort som möjligt om något verkar misstänkt, säger polisens pressinformatör Åsa Emanuelsson till Helsingborgs Dagblad.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.