Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Fångarna kan vara i Stockholm

Polisen hade vid 18-tiden på måndagen ännu inga spår efter de tre fångar som i söndags fritogs från Kumlaanstalten. Det finns fortfarande vägspärrar i Örebrotrakten, men polisen tror att de tre tagit sig till Stockholm.

Rikslarm är utfärdat och bevakningen vid flygplatser och hamnar har skärpts. Men sedan de tre - 38-årige Billy Rieloff, 33-årige Nazim Rudhani och 27-årige Daniel Maiorana - klättrade över muren på Kumlaanstalten och försvann i en mörk bil av okänt märke vid 18-tiden på söndagen är de spårlöst försvunna.

Polisen har fått in en del tips, men inget som är tillräckligt konkret enligt Örebropolisens talesman Göran Gunnarsson.

En del fynd har dock gjorts vid stängslen och muren på Kumla.

- Vi har gjort en del tekniska fynd som vi tror kan vara till nytta, men vad det är kan jag inte tala om, säger Göran Gunnarsson.

Rikskriminalen har tagit över samordningen av spaningsinsatserna och man har letat bland annat i Stockholmsområdet. De tre rymlingarna har inte tidigare begått våldsbrott mot privatpersoner, men de kan bli farliga i pressade situationer.

De tre har lärt känna varandra på Kumlaanstalten. 38-årige Billy Rieloff dömdes 1996 till 13 års fängelse för grovt rån. Han har begått ett antal rån mot värdetransporter och banker.

33-årige Nazim Rudhani är dömd två gånger för grovt narkotikabrott. När han avtjänade ett tioårigt straff på Norrtäljeanstalten greps han för att ha styrt knarkaffärer inuti fängelset. Han dömdes år 2000 ännu en gång till tio års fängelse.

27-årige Daniel Maiorana dömdes 2001 till fyra och ett halvt års fängelse för rån och misshandel. I februari 2002 fritogs han under en fångtransport. Efter fritagningen begick Maiorana under två veckor fem bilstölder och två bankboxsprängningar. Maiorana dömdes 2003 till fängelse i sju år och sex månader.

Bild

Daniel Maiorana. Dömdes 2001 till 4,5 års fängelse för rån och misshandel. Fritogs 2002 och begick nya rån. Dömdes 2003 till 7,5 års fängelse.

Billy Rieloff. Dömd 1996 till 13 år för grovt rån.

Nazim Rudhani. Dömdes 1996 till 10 års fängelse för grovt narkotikabrott.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.