Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-14 16:39 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/farre-anmalningar-om-klotter/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Färre anmälningar om klotter

Antalet anmälningar om klotter i Sverige har minskat med 32 procent sedan 2009, enligt siffror från Brottsförebyggande rådet (Brå).

I Stockholms tunnelbana har antalet anmälningar halverats, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

ad som ligger bakom utvecklingen är oklart, och det råder delade meningar om själva klottret har minskat eller inte. I Stockholms tunnelbana kan kameraövervakningen ha bidragit till att det klottras mindre, men det kan också bero på att färre väljer att anmäla.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.