Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Fel på bilen orsakade Borgholmolycka

Sportbilen som rusade rakt in i en folksamling i Borgholm på Öland i lördags hade ett fel på hastighetsvajern, vilket enligt polisen orsakade olyckan.

– Det är inte föraren som kör vårdslöst utan det är bilen som rusar i väg, det rör sig om bara några sekunder, säger förundersökningsledare Ulf Karlsson vid Kalmarpolisen.

Föraren misstänks inte för något brott, möjligen kan han ställas till svars för att han borde ha vetat om och åtgärdat felet, enligt Ulf Karlsson.

– Det här är lite unikt, jag ska se om det finns liknande fall som man kan kika på.

En 77-årig man mejades ner och har opererats på Universitetssjukhuset i Linköping, där hans tillstånd bedöms som allvarligt men stabilt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.