Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 13:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fem-partier-vagrar-ga-med-pa-obs-bantningar/

SVENSK POLITIK

Fem partier vägrar gå med på ÖB:s bantningar

Försvarsberedningens förslag att regementet P 7 utanför Lund ska sätta upp en armébrigad kan enligt Förvarsmakten inte bli verklighet förrän efter 2030. På bilden soldater och stridsvagnar från P 7 på Revingehed.
Foto: Anders Hansson

Årets försvarsbeslut skulle till 2025 ge Sverige en större armé, föreslog Försvarsberedningen. Men Försvarsmakten bantar satsningen på armén som inte blir inte klar förrän in på 2030-talet. Det visar en granskning som DN har gjort. Politiker från fem partier kritiserar förseningen – som de vägrar att godta.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.