Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 13:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fentanylsaljare-overklagar-till-hd/

Sverige

Fentanylsäljare överklagar till HD

En av de två bröder som dömts för grovt vållande av annans död i åtta fall sedan männen tillsammans sålt fentanylvarianter via nätet överklagar till Högsta domstolen.

Rätta artikel

Den 25-årige mannen dömdes i Svea hovrätt till fyra års fängelse, och hans 35-årige bror till sex års fängelse, då de bedömdes ha orsakat åtta människors död i och med sin nätförsäljning av så kallade fentanylanaloger. Enligt rätten var bröderna medvetna om risken för att användare av preparatet kunde dö.

25-åringen vill frias helt, eller åtminstone få lägre straff. Det framgår av överklagan, där han också tonar ner sin roll i försäljningen och hävdar att han inte var medveten om dödsrisken.

Den äldre brodern har valt att inte överklaga, uppger hans advokat för TT.

Fentanyl är ett starkt smärtstillande läkemedel, som i form av så kallade fentanylanaloger tagit steget ut på den illegala marknaden och lett till många dödsfall.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt