Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 09:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/fis-oldoz-javidi-lamnar-sin-plats-pa-riksdagslistan-efter-uppmaning-fran-partiet/

SVERIGE

Fi:s Oldoz Javidi lämnar sin plats på riksdagslistan efter uppmaning från partiet

Anna-Klara Bratt, chefredaktör på feministiskt perspektiv tog bort Oldoz Javidis uttalande och menar att det ”stred mot god publicistisk sed och kan tolkas som antisemitiskt”.
Anna-Klara Bratt, chefredaktör på feministiskt perspektiv tog bort Oldoz Javidis uttalande och menar att det ”stred mot god publicistisk sed och kan tolkas som antisemitiskt”. Foto: Örjan Björkdahl

Oldoz Javidi lämnar sin plats på riksdagslistan för Feministiskt initiativ, efter en uppmaning från partiet. Anledningen är ett uttalande som Javidi gjorde i en intervju tidigare i juli.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.