Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-15 13:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/flaska-med-brandfarlig-vatska-kastades-in-pa-socialkontor-i-stenungsund/

Sverige

Flaska med brandfarlig vätska kastades in på socialkontor i Stenungsund

Foto: Mikael Berglund

När personalen på socialkontoret i Stenungsund kom till jobbet på onsdagsmorgonen upptäcktes en trasig fönsterruta. En flaska med brandfarlig vätska hade slängts in. 

Incidenten, som först rapporterades av Nyheter STO, har rubricerats som försök till mordbrand.

Larmet kom in till polisen vid 07:25 på morgonen, säger presstalesperson Fredrik Svedemyr. 

– Personal som kommer till socialkontoret hittar då en flaska med brandfarlig vätska som någon kastat in genom rutan. Det luktar bensin och är vätska på golvet, men ingenting har fattat eld, säger han. 

Foto: Lars Näslund

Sannolikt har flaskan kastats in under natten, säger Fredrik Svedemyr. Polisen har i nuläget inga uppgifter om att det funnits en hotbild mot socialkontoret. 

Området runt kommunhuset var på förmiddagen avspärrat. Göran Andtsbacka på räddningstjänsten i Södra Bohuslän säger att de inte larmats till platsen.

– Det har inte brunnit alls, så det har varit en rent polisiär sak, säger han till DN.

Ämnen i artikeln

Stenungsund
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt