Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Fler anmälningar om sexofredanden på Putte i Parken

Foto: Putte i parken

Polisen har fått in över 20 anmälningar om sexuellt ofredande i samband med festivalen Putte i Parken i Karlstad under helgen. Yngsta offret är 12 år, enligt polisen. ”Det är helt bedrövligt”, säger Per-Arne Eriksson, vakthavande befäl på Värmlandspolisen. 

– Det är ju inte så man vill ha det när det är fest och roligheter. Då ska folk kunna gå dit just för det och inte behöva utsättas för kladd och kränkningar, säger Eva Högfeldt, vakthavande befäl på Värmlandspolisen, till P4 Värmland.

Gratisfestivalen Putte i Parken i Karlstad har under helgen fått in 23 anmälningar om sexuella ofredanden från flickor 12-15 år. Polisen uppgav på söndagsmorgonen till DN att antalet var över 30, vilket efter polisens sammanställning visade sig vara felaktigt. 

Läs också: Många anmälningar om sexofredanden på festival i Värmland

– Just nu är det totalt 23 anmälningar, 16 från fredagen och 7 från igårkväll. Sedan finns det såklart ett mörkertal och fler kan tillkomma, säger Per-Arne Eriksson, vakthavande befäl på Värmlandspolisen. 

Polisen förstärkte sin närvaro på lördagen, efter att sexton anmälningar om sexuellt ofredande hade inkommit till polisen på lördagsmorgonen. Flickorna har vittnat till polisen att grupper av tonårskillar omringat dem mitt i publiken framför scenen och sedan tafsat på deras bröst och rumpor och försökt kyssa dem. 

– Vi tar detta på största allvar och det är helt bedrövligt att det ens händer, säger Per-Arne Eriksson. 

Karlstadspolisen har kunnat identifiera personer på plats som har delgetts misstanke om brott. I vissa fall finns det utpekade gärningsmän, medan i andra fall bara signalement, skriver Värmlandspolisen på sin sajt. 

Hittills har två pojkar gripits, båda under fredagen. De är ensamkommande under 18 år och släpptes på grund av sin låga ålder, men misstankarna kvarstår, uppger polisen. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.