Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Flera allvarliga olyckor i midsommartrafiken

Flera allvarliga olyckor inträffade under midsommardagen runtom Sverige. I Medelpad omkom en man sedan han kört ned i en ravin och hamnat under sin minibuss.

Mannen, som är i medelåldern, hittades vid 13-tiden på lördagen av två personer som upptäckte minibussen som kört ned i en ravin vid vägen i Åsen, cirka fem mil nordväst om Sundsvall.

– När de tittar närmare ser de en person som... det låter som att han fastnat under bilen och ligger med delar av kroppen under den, säger Örjan Stenlund, inre befäl på räddningstjänsten, till TT. 

Det är oklart hur bussen hamnat i ravinen.

Även på andra håll i landet inträffade olyckor.

Tre personer skadades svårt när två personbilar kolliderade på lördagseftermiddagen i Fjugesta, Örebro län. Det var i Björkakorset utanför Fjugesta som två personbilar med sammanlagt åtta personer i krockade vid 14-tiden på lördagen.

Fem personer fick föras till sjukhus, varav två med allvarligare skador.

Olyckan orsakade ett stort pådrag med sex ambulanser på plats, och framkomligheten på vägen var begränsad.

– Vad olyckan berodde på får utredningen visa, men eftersom det är en korsning är det antaligen någon av förarna som inte lämnat företräde, säger Jan Matern, vakthavande befäl på länskommunikationscentralen i Örebro län, senare på kvällen.

Vid Skattkärr/Östra Fågelby en mil öster om Karlstad körde en mjölkbil in i en personbil på E18 omkring 16.45 på lördagen.

– Bilen hade fått problem, så föraren stannade vid vägkanten och satte upp varningstriangeln. Men mjölkbilens förare upptäcker förmodligen hindret lite sent och kör in i sidan på bilen, förklarar Ronny Brattstöm, vakthavande befäl på LKC i Värmland.

Mjölkbilen fick ett kast, körde ned i diket och voltade. Föraren klämdes fast i olyckan och fick allvarliga skador men var vid medvetande.

De fem som satt i personbilen - två vuxna och tre barn i åldrarna 1-9 år - fördes till Centralsjukhuset i Karlstad, men var inte allvarligt skadade.

I Göteborg befaras kvinna ha fått livshotande skador när en lastbil på lördagskvällen körde in i en bropelare vid Tingstadstunneln i Göteborg, skriver Aftonbladet på nätet.

Tre personer färdades i lastbilen – två män och en kvinna. Samtliga fördes till sjukhus, och för en av männen beskriver tidningen tillståndet som stabilt.

För den andre mannen är tillståndet oklart, och kvinnan är allvarligt skadad.

– Vi befarar att skadorna är livshotande, säger Ulf Lörstad på polisen i Västra Götaland till tidningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.