Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 17:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/flera-anmaler-hedda-care-till-konsumentverket/

Sverige

Flera anmäler Hedda Care till Konsumentverket

Foto: Magnus Hallgren

Nu anmäls det hårt kritiserade vårdföretaget Hedda Care till Konsumentverket av flera personer. Detta efter den uppmärksammade marknadsföringen kring företagets coronatester till privatpersoner.

”Dom leker med människors liv och borde stänga omgående” skriver en av de fyra anmälarna.

En annan skriver: ”Företaget Hedda Care använder dessutom en professor i infektionssjukdomar i sin marknadsföring som tar kraftfullt avstånd från att testet ska användas av privatpersoner.”

Antikroppstesterna har kritiserats hårt och såväl Folkhälsomyndigheten som Världshälsoorganisationen, WHO, avråder från att använda tester av den här typen på individnivå.

De tester som Hedda Care saluför gör det inte möjligt att med 100 procents säkerhet slå fast om någon har haft en infektion av covid-19.

En av företagets delägare är författaren Camilla Läckberg som har sagt till DN att hon tagit avstånd från att testet skulle marknadsföras.

Hedda Care ägs dessutom av läkaren Sara Löfgren och entreprenören Christina Saliba.

Läs mer: Läckberg känner sig överkörd om kritiserade coronatester