Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 07:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/flera-anmaler-hedda-care-till-konsumentverket/

SVERIGE

Flera anmäler Hedda Care till Konsumentverket

Nu anmäls det hårt kritiserade vårdföretaget Hedda Care till Konsumentverket av flera personer. Detta efter den uppmärksammade marknadsföringen kring företagets coronatester till privatpersoner.

”Dom leker med människors liv och borde stänga omgående” skriver en av de fyra anmälarna.

En annan skriver: ”Företaget Hedda Care använder dessutom en professor i infektionssjukdomar i sin marknadsföring som tar kraftfullt avstånd från att testet ska användas av privatpersoner.”

Antikroppstesterna har kritiserats hårt och såväl Folkhälsomyndigheten som Världshälsoorganisationen, WHO, avråder från att använda tester av den här typen på individnivå.

De tester som Hedda Care saluför gör det inte möjligt att med 100 procents säkerhet slå fast om någon har haft en infektion av covid-19.

En av företagets delägare är författaren Camilla Läckberg som har sagt till DN att hon tagit avstånd från att testet skulle marknadsföras.

Hedda Care ägs dessutom av läkaren Sara Löfgren och entreprenören Christina Saliba.

Läs mer: Läckberg känner sig överkörd om kritiserade coronatester

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt