Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Flera asylboenden i brand i natt

Två byggnader avsatta för asylboende eldhärjades i natt. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand efter en brand i Eskilstuna — och i Munkedal brann Rosenkullens asylboende för andra gången på mindre än en vecka.

Rosenkullens asylboende i Munkedal fick omfattande brandskador tidigare i veckan, och polisen inledde en förundersökning om mordbrand. Natten mot lördagen brann det igen, rapporterar flera medier.

Branden var i mindre omfattning än senast och kunde släckas snabbt. Platsen var redan avspärrad sedan tidigare och inga personer riskerade att komma till skada.

Även i Eskilstuna har polisen upprättat en anmälan om mordbrand, sedan en byggnad påtänkt för flyktingbostäder utanför Ärla förstördes i en brand i natt. Ingen kom till skada och ingen misstänkt är gripen.

– Polispersonal på plats har inte funnit någon naturlig orsak till att branden uppkommit, säger Johan Levin, presstalesman på Polisen Södermanland.

Orsaken till branden kan dock fastställas först efter den tekniska undersökningen, som inleds när brandhärden svalnat.

Byggnaden har använts som sommargård av kommunen, och hade anmälts till Migrationsverket som möjligt evakueringsboende. Nu skärper kommunen säkerheten, bland annat genom ett samarbete med polis, Migrationsverket och en utökad bevakning av anläggningar och verksamheter.

På senare tid har en rad asylboenden eller planerade flyktingbostäder eldhärjats runtom i Sverige.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.