Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 12:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/flera-bilbrander-i-sodra-sverige/

Sverige

Flera bilbränder i södra Sverige

Borås har drabbats av en våg av bilbränder i helgen. Totalt har åtta bilar eldhärjats. 

Polisen har ingen misstänkt och saknar vittnen. 

– Det här är svårutredda brott, eventuella spår brinner till stor del upp, säger jourhavande förundersökningsledare Fredrik Zetterlund.

TT Text

För andra kvällen i rad larmades polis och räddningstjänst om brinnande bilar i centrala Borås, skriver Borås Tidning. Lördagskvällens första larm kom strax efter klockan 21, då en minibuss och två personbilar brann. 

Natten till lördag brann fyra bilar i Borås. 

Totalt har åtta bilar brunnit i helgen, tre är rejält brandskadade och en är helt utbränd, uppger Fredrik Zetterlund som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Bränderna ses som anlagda, men polisen har ingen misstänkt.

– Det finns egentligen inga vittnen som kan leda ärendet framåt. Ärendet är fortfarande öppet, men vi har inte mycket att gå på. Ärendet är nu lagt till vår spanavdelning, de kommer att titta på om det finns ett samband med andra bränder, säger Fredrik Zetterlund.

Rent allmänt är bilbränder svårutredda, eftersom eventuella spår ofta brinner upp, menar han.

Fredrik Zetterlund anser inte att Borås har större problem med bilbränder än andra orter.

– Det är svårt att jämföra, men jag tror att de flesta orter av vår storlek har det här problemet emellanåt. Jag kan inte säga att det är ett stort problem här, det dyker upp då och då. Ibland kan det röra sig om någon form av missnöje eller protester, men det är inget vi kan härleda till nu. 

Under lördagskvällen rapporterades det även om andra bilbränder i södra Sverige. I Oskarshamn brann fem bilar i två bränder, skriver Barometern , och i Södertälje totalförstördes sex bilar i en brand, uppger SVT Södertälje.

Inga personer ska ha skadats i någon av bränderna.