Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Flera skottskadade i Trelleborg – en anhållen

00:53. Flera personer hittades sent på torsdagen skottskadade i centrala Trelleborg. Fyra personer fördes med ambulans till sjukhus. En förundersökning har inletts om försök till mord.

En 20-årig man har anhållits för mordförsök efter skottlossningen i Trelleborg, där tre personer skottskadades. Ingen fick livshotande skador.

SOS Alarm fick in flera samtal om skottlossning på Ehrenbuschsgatan i Trelleborg vid klockan 22.30 på torsdagskvällen. Flera skadade män hittades i centrala delen av staden.

Åtta ambulanser skickades till platsen och fyra män fördes till sjukhus, varav tre ska ha skottskador och en var knivskadad. En av de skottskadade är den anhållne. Männen är mellan 20 och 39 år gamla, hemmahörande i Trelleborg.

– Enligt läkarna på sjukhuset bedöms skadorna hos två av männen som allvarliga, men inte livshotande, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

En stor polisinsats drog i gång och området spärrades av. Tekniker och vapenhundar arbetade på platsen under natten och polisen höll flera förhör.

– De fem som är hämtade till förhör är frigivna och den gripne sitter kvar misstänkt för försök till mord alternativt dråp, säger Hans Nilsson och tillägger att man inte kan utesluta att det blir fler gripanden.

Har ni haft att göra med de här personerna tidigare?

– En del av dem, inte alla.

En husrannsakan har gjorts i en lägenhet i utredningen.

En förundersökning har inletts om försök till mord alternativt dråp och polisens grupp för grova brott är inkopplad i ärendet.

– Avspärrningarna är hävda och brottsplatsen ska vara städad, säger Nilsson vid sextiden på fredagsmorgonen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.