Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Flera tidningar höjer säkerheten

Flera svenska tidningar höjer sin säkerhet efter den planerade attacken i Danmark. Till exempel höjer Aftonbladet och Svenska Dagbladet sin beredskap, skriver Journalisten på nätet.

Även Expressen höjer sin säkerhet, skriver Dagens Media på nätet.

Nerikes Allehanda har utsatts för hot sedan tidningen publicerade konstnären Lars Vilks teckning av profeten Muhammed som rondellhund 2007. Chefredaktören Ulf Johansson kontaktades av polisen direkt efter onsdagens gripanden.

– Vi har kontinuerlig kontakt med polisen varje vecka där vi går igenom läget för vår del, säger Johansson.

Enligt honom har tidningen stramat upp sina säkerhetsrutiner sedan hoten började komma.

– Vi har haft ett möte nu och gått igenom rutinerna för att se om det är några detaljer vi ska justera ytterligare, men inte för att det är någon ökad hotbild mot oss.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.