Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-29 20:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/flerbarnsmamma-lag-dod-i-lagenhet-sa-gar-polisen-vidare-i-jakten-pa-mordaren/

Sverige

Flerbarnsmamma låg död i lägenhet – en person anhållen

Hon hittades livlös i lägenheten av en bekant. När polisen kom fram stod det klart att hon hade varit död flera dagar. 

– Ibland kan man vara osäker på vad som har hänt, här visste vi direkt att det rörde sig om ett mord, säger polisen Ben Wahlin. 

En person är nu anhållen, misstänkt för dådet. 

– Det är en av flera personer som vi har tittat på som vi nu hittat. Det kan bli flera gripanden, vi får se hur det utvecklar sig, säger Ben Wahlin, poliskommissarie som leder utredningen. 

Det var igår, torsdag, som polisen fick ett larmsamtal från en lägenhet i Majorna i Göteborg. Kvinnans väninna hade hittat henne och ringt efter en ambulans. 

– Det fanns inget för ambulansen att göra, det var redan för sent. Vi dök upp kort därefter och tog över, säger Ben Wahlin. 

Kvinnans skador var sådana att polisen direkt kunde rubricera händelsen som mord. 

– Jag kan inte säga vad det är för slags skador, av hänsyn till anhöriga. Men för mig finns det ingen tvekan om att hon har blivit dödad, säger han.

Kvinnan har identifierats och hennes anhöriga har underrättats om det som har hänt. 

Kvinnan var i 40-årsåldern och bosatt i lägenheten där hon hittades. Enligt Ben Wahlin tyder det mesta på att det är där som brottet hade begåtts. 

Om det har hittat något vapen i anslutning till den misstänkta brottsplatsen vill han inte kommentera. Han vill inte heller uttala sig om vad för slags våld som kvinnan utsattes för. 

Den tekniska undersökningen av lägenheten inleddes direkt efter att kvinnan hade hittats och har pågått i två dagar. Samtidigt har polisen genomfört dörrknackning i området.

– Det första man gör utredningsmässigt är att kartlägga offrets umgängeskrets. Man brukar kunna hitta en misstänkt på det sättet. Om det är så i det här fallet, det vet vi inte än, men det är en av våra arbetshypoteser, säger Ben Wahlin. 

– Man har nästan alltid en eller flera personer som man misstänker för brottet. Om det stämmer får framtiden utvisa.

Fallet har rubricerats som mord alternativt dråp och utredarna kommer fortsätta att jobba med det över helgen. Polisen har tre dygn på sig att utreda om den anhållna personen ska häktas. 

Läs fler artiklar om Göteborg här