Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Flicka attackerad av man

En flicka i lågstadieåldern har angripits av en man i Enköping. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord på grund av mannens agerande, skriver polisen på sin hemsida. Flickan har inte skadats men är skakad av händelsen.

Vid klockan 15 fick polisen larm om att en man betedde sig hotfullt mot förbipasserande. 

– I något läge går han också till angrepp mot en liten flicka. Det är ett fysiskt våld och är av ett slag som gör att vi åtminstone initialt väljer att rubricera det som försök till mord, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen region mitt. 

Den misstänkte mannen, som är i 45-årsåldern, har gripits.

Daniel Wikdahl vill inte precisera flickans ålder, men säger att hon är i lågstadieåldern. 

– Hon är jätteledsen och chockad, men annars så ska hon inte ha några skador som gjort hon behöver uppsöka vård, säger Daniel Wikdahl.

Polisen understryker också att brottsrubriceringen kan komma att ändras under utredningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.