Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-22 22:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/flykten-tog-slut-i-malmo-vi-har-antligen-natt-malet/

Sverige

Flykten tog slut i Malmö: Vi har äntligen nått målet

Bild 1 av 4 Sena, 1 år, anlände till Malmö central med sin mamma Suheila Mandil, två syskon och pappa. Familjen har varit på flykt från Syrien i 20 dagar.
Foto: Daniel Nilsson
Bild 2 av 4 Ahmed Almufti, i förgrunden, kom till Sverige i går med sin kusin Ahmed Idris och hans familj: Suheila Mandil och barnen Sena Ahmed, 1 år och Ather Ahmed, 8 år.
Foto: Daniel Nilsson
Bild 3 av 4 Volontärerna Emelie och Lane delade ut mat, frukt och dricka till de nyanlända flyktingarna på Malmö Central.
Foto: Daniel Nilsson
Bild 4 av 4 Vatten, bröd och frukt delades ut utanför stationen. Där fanns även påsar med kläder, bindor, blöjor och gosedjur som folk hade skänkt.
Foto: Daniel Nilsson

Med ömmande fötter, törstiga och hungriga, men också lättade, anlände flyktingar till Malmö central efter att danska polisen beslutat att släppa dem vidare till Sverige. Frivilliga, Migrationsverket och Röda Korset stod redo att hjälpa till.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in