Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Flyktingboende evakueras efter misstänkt föremål

Polisen har evakuerat och spärrat av ett område utanför Göteborg sedan ett misstänkt föremål påträffats vid ett flyktingboende. Boendet har tidigare utsatts för hot och polisen har nu inlett en förundersökning om olaga hot mot grupp.

Föremålet hittades av en anställd bakom en husvagn vid Lilleby Camping på Hisingen i Göteborg. Polisen har gjort en preliminär undersökning av föremålet och därefter stäppar av och evakuerat platsen.

Enligt polisen finns i området ett flyktingboende som tidigare har utsatts för hot. En förundersökning om olaga hot mot grupp har inletts, och det nationella bombskyddet har skickats till platsen.

– Man har evakuerat de boende runtomkring boendet. Sedan kommer man att undersöka det här föremålet eftersom vi inte kan utesluta att det kan vara ett farligt föremål, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Han säger att föremålets placering och utseende gör att händelsen utreds som olaga hot mot grupp.

– Även om det inte skulle vara ett misstänkt föremål kan det ändå vara menat att skrämma någon och då tar vi det som olaga hot i nuläget, säger han.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.