Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-28 19:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/for-mycket-kott-okar-risken-for-hjartsjukdom-och-stroke/

SVERIGE

För mycket kött ökar risken för hjärtsjukdom och stroke

”Det verkar förståndigt”, säger Marianne Kardeskog om forskarnas slutsatser. Enligt undersökningen leder ett stort intag av kött till ökad risk för hjärtsjukdomar och stroke. Själv slutade Marianne äta kött 1994.
Foto: Lina Alriksson

Proteinrik kost med lite kol­hydrater ökar risken för hjärtsjukdom och stroke. Det visar en ny svensk-amerikansk studie, som är en av de största vetenskapliga undersökningarna hittills om de långsiktiga effekterna av lågkolhydratdiet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.