Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-19 10:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/for-mycket-kott-okar-risken-for-hjartsjukdom-och-stroke/

Sverige

För mycket kött ökar risken för hjärtsjukdom och stroke

”Det verkar förståndigt”, säger Marianne Kardeskog om forskarnas slutsatser. Enligt undersökningen leder ett stort intag av kött till ökad risk för hjärtsjukdomar och stroke. Själv slutade Marianne äta kött 1994.
”Det verkar förståndigt”, säger Marianne Kardeskog om forskarnas slutsatser. Enligt undersökningen leder ett stort intag av kött till ökad risk för hjärtsjukdomar och stroke. Själv slutade Marianne äta kött 1994. Foto: Lina Alriksson

Proteinrik kost med lite kol­hydrater ökar risken för hjärtsjukdom och stroke. Det visar en ny svensk-amerikansk studie, som är en av de största vetenskapliga undersökningarna hittills om de långsiktiga effekterna av lågkolhydratdiet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in