Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 13:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/foraldrauppror-mot-skolplaceringar-i-goteborg-nu-vill-politisk-majoritet-stoppa-skolvalet/

SVERIGE

Föräldrauppror mot skolplaceringar i Göteborg – nu vill politisk majoritet stoppa skolvalet

Grundskolenämndens ordförande i Göteborg Helene Odenjung, Liberalerna, vill arbeta om antagningssystemet – men inte ta bort det aktiva skolvalet.
Grundskolenämndens ordförande i Göteborg Helene Odenjung, Liberalerna, vill arbeta om antagningssystemet – men inte ta bort det aktiva skolvalet. Foto: Tomas Ohlsson

Socialdemokraterna har sällskap med Vänsterpartiet och Demokraterna i kravet att välta det aktiva skolvalet i Göteborg över ända. Nej-partierna har majoritet i fullmäktige – men lär ändå få svårt att lyckas med sitt krav.

Samtidigt begär Demokraterna att 200 miljoner avsätts bland annat för att skapa fler platser för elever i deras närområden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.