Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 15:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/foraldrauppror-mot-skolplaceringar-i-goteborg-nu-vill-politisk-majoritet-stoppa-skolvalet/

SVERIGE

Föräldrauppror mot skolplaceringar i Göteborg – nu vill politisk majoritet stoppa skolvalet

Grundskolenämndens ordförande i Göteborg Helene Odenjung, Liberalerna, vill arbeta om antagningssystemet – men inte ta bort det aktiva skolvalet.
Grundskolenämndens ordförande i Göteborg Helene Odenjung, Liberalerna, vill arbeta om antagningssystemet – men inte ta bort det aktiva skolvalet. Foto: Tomas Ohlsson

Socialdemokraterna har sällskap med Vänsterpartiet och Demokraterna i kravet att välta det aktiva skolvalet i Göteborg över ända. Nej-partierna har majoritet i fullmäktige – men lär ändå få svårt att lyckas med sitt krav.

Samtidigt begär Demokraterna att 200 miljoner avsätts bland annat för att skapa fler platser för elever i deras närområden.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in