Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 18:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/forbud-mot-sjalvmordshets-foreslas/

Sverige

Förbud mot självmordshets föreslås

I dag presenteras ett utredningsförslag om att göra det straffbart att uppmana till självmord, rapporterar TV4 Nyheterna.

Justitieminister Morgan Johansson (S) tar emot rapporten i samband med en presskonferens på onsdagsförmiddagen.

– Det kommer innebära att vi kommer se färre självmord. Det kanske inte kommer bli en jätteskillnad i statistiken på ett år sett men för de individer som inte kommer ta sitt liv så handlar det här ju om hela skillnaden, säger Alfred Skogberg vid organisationen Suicide Zero.

Den särskilda utredaren Linn Pantzar har också tittat på om det ska bli straffbart att låta barn titta på eller höra när pappa misshandlar mamma och liknande våldsamma situationer hemma.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt