Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-16 00:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/foremal-hittat-i-centrala-hassleholm-anmalan-om-forsok-till-mord/

Sverige

Föremål hittat i centrala Hässleholm – anmälan om försök till mord

Personal från nationella bombskyddet och kriminaltekniker undersöker området kring en bil i centrala Hässleholm efter att ett okänt, fyrkantigt föremål upptäckts på marken.
Personal från nationella bombskyddet och kriminaltekniker undersöker området kring en bil i centrala Hässleholm efter att ett okänt, fyrkantigt föremål upptäckts på marken. Foto: Johan Nilsson/TT

En polisanmälan om försök till mord har upprättats sedan ett okänt föremål upptäcktes utomhus på marken vid en personbil i Hässleholm på lördagsförmiddagen.

Rätta artikel

– Det är omständigheterna kring händelsen och föremålet som sådant som gör att vi sätter den rubriceringen, säger Rickard Lundqvist, polisen presstalesperson.

Han vill inte kommentera om det finns någon hotbild mot någon som kan kopplas till bilen, eller om någon har frihetsberövats eller pekats ut som misstänkt.

Under bombteknikernas arbete utrymdes en del intilliggande lägenheter och affärslokaler. Andra boende uppmanades att hålla sig borta från fönstren.

Teknikerna sköt sedan sönder föremålet med vattenskott, men det detonerade inte.

– Vi har föremålet i vår besittning och det är taget i beslag, säger Lundqvist.

Samtliga evakuerade fick återvända hem och till affärerna sent på eftermiddagen när arbetet var slutfört.