Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 16:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/foretagsledare-skanker-40-miljoner-for-att-trygga-judars-sakerhet-i-malmo/

SVERIGE

Företagsledare skänker 40 miljoner för att trygga judars säkerhet i Malmö

Företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson skänker miljoner för att öka säkerheten för Malmös judiska församling.
Företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson skänker miljoner för att öka säkerheten för Malmös judiska församling. Foto: Hampus Andersson

Efter Förintelsen blev Malmö en fristad för judar. Men under de senaste åren har Judiska församlingens medlemsantal minskat snabbt. Företagsledarna Dan Olofsson och Lennart Blecher skänker därför 40 miljoner som ska gå till församlingens säkerhetsarbete.

– Vi hoppas att vi kan ingjuta lite hopp i den judiska befolkningen, så de känner att även om inte politikerna vill göra något så finns det personer som är beredda att stå upp för dem, säger Dan Olofsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.