Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 06:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/forskare-misstanks-forfalskat-fakturor/

Sverige

Forskare misstänks förfalskat fakturor

Foto: PER WISSING/GT/TT

En forskare vid Göteborgs universitet misstänks ha förfalskat fakturor för en miljon kronor, skriver Göteborgs-Posten.

I ett projekt som kostade statliga Vetenskapsrådet 2,7 miljoner kronor tecknade forskaren avtal med en organisation han själv grundat och anlitade sin mor och svåger på topposter.

Enligt universitetets internrevision, som menar att forskaren gjort sig skyldig till jäv och bör utredas för urkundsförfalskning, har minst 47 falska fakturor upptäckts.

Det hela uppdagades när svågern fått sparken och kontaktade universitetet.

Ärendet ligger nu hos personalansvarsnämnden, rapporterar GP. Forskaren tillbakavisar att han skulle ha begått några oegentligheter.

Ämnen i den här artikeln:

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt