Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Försök till dråp i tunnelbanan

Två unga män, födda 1999 och 1996, har gripits misstänkta för försök till dråp i Stockholm efter att ha knuffat ned en person på spåret i tunnelbanan. Samtidigt som tåget kom hindrade de offret från att komma upp från spåret.

De båda ska strax efter klockan fyra ha knuffat ned en annan person på tunnelbanespåret i Skärmarbrink i södra Stockholm. Därefter hindrade de honom att klättra upp på perrongen igen genom att sparka mot honom – samtidigt som ett tåg kom in mot stationen.

Offret klarade sig med lindriga skador. Tåget lyckades stanna och han kunde till slut ta sig upp, enligt Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

De två förövarna greps i närheten av stationen. Vad som lett fram till händelsen är ännu inte utrett.

– Det verkar ha föregåtts av någon form av bråk på tunnelbanan, och sedan har en person kommit ned på spåren. Det kommer att utredas under dagen, säger Magnus Hedmo, vakthavande befäl på Stockholms regionledningscentral vid 07.00-tiden på söndagen.

Förundersökningen rör försök till dråp. Nu ska bland annat polisen säkra övervakningsfilmer från perrongen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.