Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Första bilden på nyfödde prinsen

Sofia och Carl Philip hemma på Drottningholm med sin nyfödda prins.
Sofia och Carl Philip hemma på Drottningholm med sin nyfödda prins. Foto: Kungahuset

Prinsessan Sofias och prins Carl Philips förstfödde finns nu på bild. Men det är inte så mycket prins som syns på fotografiet som hovet släppte på onsdagen. Desto mer bild på stolta föräldrar.

”Prinsfamiljen har nu lämnat sjukhuset och är hemma på Drottningholms slott. Alla mår bra och ser fram emot tiden tillsammans”, skriver kungahuset på sin Facebooksida.

Det dröjer till torsdagsförmiddagen innan nationen får veta vad den vid nedkomsten på tisdagskvällen 49 centimeter långa pojken ska heta. Klockan 11.15 hålls konselj på Stockholms slott under kung Carl Gustafs ledning, med anledning av prinsessan Sofias och prins Carl Philips förstfödde. Kungen har då den formella uppgiften att informera regeringen om lillprinsens namn och titel.

Sonen hamnar på plats fem i successionsordningen, efter fastern kronprinsessan Victoria, kusinerna prinsessan Estelle och prins Oscar samt pappa prins Carl Philip.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.