Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-30 22:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/forsvaret-mobiliserades-i-krigsspel-med-nato/

SVERIGE

Försvaret mobiliserades i krigsspel med Nato

Nato begärde och fick i krisövningen tillstånd att sätta in sina radar- och stridsledningsplan Awacs i svenskt luftrum. Awacs står för Airborne warning and control system och planen kan övervaka stora områden. Redan idag tillåter Sverige passage av Awacsplan på väg mellan olika Natoländer.
Foto: Frank Augstein

Sverige deltog i mars i en stor krigsövning med Nato som i ett fiktivt scenario försvarade sig mot ett militärt angrepp från Ryssland. Svenska regeringen överraskade genom att snabbt besluta om allmän mobilisering av hela försvaret med nästan 60 000 man. Sverige tillät också Natos flyg och fartyg att använda svenskt territorium.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.