Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Försvarsanställda uppmanas tänka över när man ska bära uniform

Foto: TT

Försvarets anställda bör tänka på vid vilka tillfällen de bär uniform. Det framkom i en diskussion som ÖB, Sverker Göranson, har haft med förbandscheferna.

Frågan om när försvarets anställda ska vara försiktiga när de bär uniform diskuterades när förbandscheferna besökte ÖB i förra veckan.

– Det har varit en intern diskussion inom myndigheten om det här och vår personal har undrat lite, säger försvarets presschef Philip Simon.

Philip Simon betonar att hotbilden är densamma som den har varit under en lång tid och att det vid 99 fall av 100 inte är något problem.

– Men ibland kan det vara så att man är i en situation, kanske när det varit fotbollsmatch och folk har druckit, som gör att man kanske ska hoppa över att ha uniform. Man ska helt enkelt använda sitt sunda förnuft.

Vid mötet ska terrorhot ha diskuterats och att uniformerad personal i till exempel Frankrike har hotats. Detta har dock inte varit fallet i Sverige.

– Vi har inte ändrat hotnivån och upplever att vi utgör en positiv trygghet i samhället. Vi är ju stolta över att bära uniform.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.