Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 05:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/forsvunnen-aldre-kvinna-befaras-dod/

Sverige

Försvunnen äldre kvinna befaras död

Polisen avbryter sökandet efter kvinnan som i måndags försvann från sin sommarstuga i Julita norr om Katrineholm. Det bedöms osannolikt att kvinnan, som är i 70-årsåldern, ännu är vid liv i sökområdet.

TT Text

Allmänheten uppmanas dock att ställa upp för de frivilligorganisationer som fortsätter att söka, skriver polisen på sin sajt. Under söndagen fortgick sökandet med hjälp av bland annat hundar och en helikopter. Cirka tio poliser deltog i arbetet. Missing People, en orienteringsförening och hemvärnet har också engagerats i sökandet.

Men efter sex dygn fattade alltså polisen på söndagskvällen beslutet att avsluta det aktiva sökandet efter kvinnan. Inga spår efter henne har hittats i sökområdet, och polisen utesluter inte att kvinnan har tagit sig därifrån genom att lifta eller åka tåg.

Vid försvinnandet hade hon inte med sig vare sig mobiltelefon eller plånbok. Kvinnan beskrivs vara i fysiskt god kondition men har en sjukdom som gör att hon har svårt att orientera sig.

Det finns gamla gruvhål, kärr och sjöar i området, vilket har komplicerat sökandet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt